Cumartesi, Temmuz 09, 2005

IP Gizleme (Uygulamalarda IP Gizlemesi)

...
» Temel kimliğimiz olan IP 'mizi nasıl gizleyebiliriz ?

Bunun için belli başlı temel bir yol var. Proxy, SOCKS gibi bir başka sistem üzerinden internete çıktı yapmamıza izin veren sistemleri kullanmak. Proxy en basit şekilde internete aracı bir bilgisayar vasıtasıyla bağlanmaktır.

» Proxy üzerinde çalışan bir sistemin çalışma mantığı

http://elninooo.blogspot.com/ adresine girmeye çalıştığınızda (istek gönderdiğinizde) makinanız önce Proxy' nize bağlanır. Proxy' niz http://elninooo.blogspot.com/ 'a bağlanır. Ardından ise aldığı verileri tekrar size gönderir. Dolayısıyla ulaştığınız web sitesindeki kişi ziyaretçinin IP' sini almaya çalıştığında sizin değil aradaki Proxy Sunucunun IP' sini alır. Bu da sizin güvende kalmanızı sağlar.

Ancak tabi ki bu mükemmel bir güvenlik değildir. Sonuçta buradaki Proxy' de de log tutuluyor olabilir ve bu loglardan birkaç adımda çok daha zor bir şekilde belki size ulaşılabilir. (Mesela Çindeki bir proxy den çıktığınızı düşünürseniz, size ulaşmaları bazen imkansıza yaklaşır)

SOCKS ise Proxy ile aynı mantıkta çalışır ancak ICQ, FTP, Telnet vs. gibi protokollerde çok program için Proxy desteği verir. Kullanımı daha rahattır ve mantığı itibarı ile takibi daha da zorlaştırabilir. Örneğin 3-5 makine üzerinden dolaylı çıkış yapabilirsiniz.


» IE için Proxy kullanımı

Web sitelerinde IP adresinizi çok basit şekilde Proxy ile saklayabilirsiniz. Önce çalışan proxyler bulmanız gerekiyor, Bunun aşağıdaki adreslerden rahatça bulabilirsiniz.

Alive Proxy Geliştiricilerinden;
http://directory.google.com/Top/Computers/Internet/Proxies/Free/?il=1

Internet Explorer' ı açın;
"Araçlar » Internet Seçenekleri » Bağlantılar » Yerel Ağ Ayarları"
"Yerel Ağınız için proxy sunucusu..." kısmını seçin
"Addres" kısmına proxy adresiniz (yukarıdaki adreslerden bulduğunuz) adresini girin. (203.108.89.199 gibi)
"B. Nok." kısmına Proxy' nizin portunu girin (Genelde 80 olur)
"Yerel adresler için proxy sunucusunu atla" kısmını seçerseniz "http://localhost" gibi lokalde çalıştığınız adresler proxy üzerinden erişilmez. Seçmeniz tavsiye edilir.
Gelişmiş" butonuna tıklayarak farklı protokoller için farklı proxy' ler belirleyebilirsiniz.
"Özel Durumlar" kısmına ise 127.0.0.1; 212.154.12.17 gibi IP nizi görecek yani Proxy üzerinden bağlanılmayacak IP adreslerini girebilirsiniz. ";" işareti ile ayırarak istediğiniz kadar girin.

Önemli Not: Internet Explorer FTP için buradaki Proxyleri kullanmıyor. Yani gerçek IP' niz karşı FTP nin loglarına kaydedilecektir. FTP de IP bırakmamayı da SOCKS kısmında anlatacağız.

"Tamam" ile onaylayarak tüm pencereleri kapadıktan sonra
http://www.ipadresimne.com/ adresine girerek test yapabilirsiniz. Karşıdaki IP sizin gerçek IP' niz ise Proxy' niz çalışmıyordur, Proxy ayarlarına girdiğiniz IP ise çalışıyor, Sayfa hiç açılmıyor ise Proxy sunucusunu değiştirmeyi deneyin.

Bu Proxy işlemlerini kolaylaştırmak için Alive Proxy (
http://atomintersoft.com/products/alive-proxy/download) gibi yardımcı bir program kullanabilirsiniz. Bu program sayesinde güncel Proxyleri otomatik bulabilir, otomatik olarak belirli aralıklar ile IP değiştirebilir, Proxyleri hız ve çalışma testinden geçirip kullanabilirsiniz.

Sakın hemen yüklemeyin daha güzel bir şey var elimizde SOCKS. Onu da okuduktan sonra hangi yöntemi seçeceğinize karar verirsiniz.

Proxy seçerken "High Anon." Proxyleri seçmeye özen gösterin diğer Proxyler sizin bilgilerinizi http Header lar içerisinde taşıyor olabilir. Bunu bilen bazı siteler sizin IP' nizi gene ele geçirebilirler.

Şu an sadece internette IP bırakmadan dolaşıyorsunuz. ICQ' yu açtığınızda ise gene gerçek IP 'niz var.

Bunun için her programda ilgili Proxy ayarlarınızı düzeltmeniz gerekiyor. Bazı Proxyler Telnet, FTP gibi uygulamaları desteklemiyor olabilir.



» SOCKS Kurulumu ve Kullanımı

Permeo Security Driver bunun iş için en uygun uygulama. http://download.permeo.com/cgi-bin/eval adresine girince karşınıza çıkan formu doldurmanız gerekiyor formu dolsurduktan sorna programı download ediyorsunuz ve forma yazdığınız mail adresine programın serial'i geliyor bu seriali program kurarken sizden isteyecek. Bu programın Linux, FreeBSD, Solaris ve Windows işletim sistemleri için farklı versiyonları var.

Ancak bu programı da kullanmak için aynı Proxy sunucusu bulduğumuz gibi SOCKS desteği olan sunucular bulmamız gerekmektedir.

Bu iş içinse SocksChain http://www.sockschain.com/files/ufasoft_sockschain_3.11.148.exe çok güzel bir uygulama. SocksChain' i yükleyip çalıştırın.


"Tools » Proxy Manager" ı açın.

Resmi Büyütmek İçin Üzerine Tıklayınız

"Update List" i tıklayın. Web sitesinden güncel sunucuların bir listesini alacaktır. Ancak hiç sevinmeyin bunları da test edeceğiz ve geriye kalan 3-5 tanesini kullanabileceğiz ancak.

Resmi Büyütmek İçin Üzerine Tıklayınız

"Test All" butonuna basarak bütün sunucuları test etmesini bekleyin.

Resmi Büyütmek İçin Üzerine Tıklayınız


Resmi Büyütmek İçin Üzerine Tıklayınız


Çalışan sunucuların yanında Ampul çalışmayanların yanında ise Çarpı işareti bulunacaktır. Herhangi bir çalışan sunucu IP numarasını bir kenara not alın. Ben örnek olarak yanında sarı ampul yanan IP ?yi kullnacağım. 210.217.16048 ip numrası ve 1027 port numarası olanı şeçiyorum. Şimdi az önce yüklediğimiz Permeo Security Driver 'ı kullanacağız.

Resmi Büyütmek İçin Üzerine Tıklayınız

Sağ alt köşede (taskbar) Permeo nun ikonunun olması gerekiyor.
İkon üzerinde; Sağ Tuşa tıklayın ve "User Properties" 'i seçin. "In Office" in yanındaki "Edit" butonuna basın.


Küçük ikonlar "+" New' e basın.


"Name or Address" kısmına az önce kenara not aldığımız sunucunun adresini girin. "Ok" ile pencereleri onaylayıp kapatın.


Taskbar 'daki ikonuna "Sağ tuş" ile tıklayığ "In Office" kısmını seçili değilse seçili hale getirin. Seçili ise o şekilde kalsın.

"In Office", "Out of Office" farklı konfigürasyonlar içindir. İki konfigürasyon arasında rahat geçiş yapabilirsiniz. "Disable" ise SOCKS kullanımını iptal eder.

Internet Explorer / Tarayıcınız açıksa kapatın yeniden açın ve test için
www.ipadresimne.com adresine girin. Karşıdaki IP sizin gerçek IP' niz ise SOCKS çalışmıyordur, ayarlara girdiğiniz IP ise çalışıyor, Sayfa hiç açılmıyor ise Sunucuyu değiştirmeyi deneyin.

SOCKS ve Proxy yöntemleri bağlantınızı yavaşlatabilir. Bunun için sunucuları test etmeniz ve stabil, hızlı bir sunucu bulmaya çalışmalısınız. Bazı sunucular birebire yakın hız verebiliyorlar.
Zaten güvenliğiniz hızın önünde geçmelidir.

IP (Statik ve Dinamik) Adresi Nedir ?

...



Internet'te bağlı her bilgisayarın bir IP (Internet Protokol) adresi vardır. IP adresi, noktalarla ayrılan dört rakamdan oluşur; 205.154.120.29 şeklinde.

Bir bilgisayar ip adresi aldığı andan itibaren, Internet üzerindeki tüm bilgisayarlar bu adrese kolayca bağlanabilir. Yani bir sitenin IP adresini biliyorsanız, Web tarayıcınıza bu adresi yazarak da bağlanabilirsiniz. Demek oluyor ki web adreslerinin aslında arkasında gizli olan birer ip adresleri var. Ancak bu rakamları akılda tutmak zor olduğundan her bir IP adresine karşılık gelen alan adları verilmiştir. Çoğu Internet Servis Sağlayıcılarda bulunan özel sunucu bilgisayarlardan (Alan Adı Sunucuları - Domain Name Server- DNS) oluşan bir ağ, hangi alan adının hangi IP adresine karşılık geldiği bilgisini tutar ve kullanıcıları doğru adreslere yönlendirir.

Internet'te trafiğin işlemesi bu IP adreslerine bağlıdır. Böylece hiçbir karışıklık olmaz. Siz de Internet'e bağlandığınızda bilgisayarınıza bir IP adresi atanıyor. Ancak çoğu kullanıcının IP adresi dinamiktir, yani servis sağlayıcınızda o an boş bulunan bir IP adresi atanır. Bu yüzden her internete bağlanıldığında IP adresinizin son numarası değişir.

Kendi IP adresinizi (Gerçek ip adresinizi), Internet'e bağlıyken;
Windows'ta Başlat > Çalıştır satırına "cmd" yazdıktan sonra DOS komut satırı görüntülenecektir. Daha sonra komut satırına "ipconfig" yazıp Enter tuşuna bastığınızda IP Adres yazan yerin karşında sizin gerçek IP adresinizi göreceksiniz.

» Statik ve Dinamik IP Adresi Nedir?

Sürekli olarak bir kullanıcıya tahsis edilen ve kullanıcının her bağlantı girişiminde aldığı IP adresi statik ip adresi olarak adlandırılır. IP adreslerinin daha ekonomik kullanılması için her kullanıcıya bir statik ip adresi tahsisi yerine belirli bir IP blok?undan kullanılmayan bir IP adresi de verilebilir ki bu da dinamik IP adresi olarak adlandırılır. Bu durumda kullanıcının her bağlantı girişiminde aldığı IP adresi farklı farklı olabilir. Statik IP genelde WEB server, mail server gibi IP adresinin başkaları tarafından bilinmesini gerektiren uygulamalar için kullanılmaktadır. Ev kullanıcıları içinse dinamik IP kullanımı daha uygundur.
Kaynakça:*T.Telekom*Superonline

Perşembe, Temmuz 07, 2005

Sabit Ip Oluşturmak (Hostname - Static Ip Almak)

...
İnternete bağlı olan bilgisayarına uzaktan erişmek isteyenlerin tek çaresi ip adreslerini sabitlemektir. Ancak bu işlemi birçok kişi nasıl yapıldığını bilmemektedir. Zaten bu yazımın ana temasıda sabit ip adresini nasıl alacağımız ip adresimizi nasıl sabitleyeceğimizdir.

Herşeyden önce bilmemiz gereken bu yapacağımız işlemelerle ip adresimiz sabitlenmez ancak ip adresimin sabitlenmiş gibi bir hostname ( statik ip ) alarak bu sorunu çözeceğiz. Hiç vakit kaybetmeden işlemelere başlayalım.

Öncelikle
http://www.no-ip.com adresine girin ve alttarafta ki resimleri takip edin.



Resmi Büyütmek İçin Üzerine Tıklayınız


Sing Up Now'a bastığınız zaman alt taraftaki sayfa açıkacaktır. Bu sayfa Hesabınızın Açıldığı anlamına gelir ve Mail adresinize No-IP sitesinden hesabınızı Aktivasyon yapmanız için bir mail gönderilir.

Resmi Büyütmek İçin Üzerine Tıklayınız


Alttraftaki No-IP tarafından mailimize gönderilen mail.

Resmi Büyütmek İçin Üzerine Tıklayınız

Mailinizde ki aktivasyon link'ine bastığınız zaman aşağıdaki sayfa açılacak ve hesabınızın aktif olduğunu söyleyecektir. Sonrasında da Siteye şifreli giriş yapınız.

Resmi Büyütmek İçin Üzerine Tıklayınız

Siteye şifreli giriş yaptıktan sonra Add yazan yere basarak Hostname alacağız.


Resmi Büyütmek İçin Üzerine Tıklayınız


Resmi Büyütmek İçin Üzerine Tıklayınız



Eğer Hostaname'e yazdığımız sözcük daha önceden kullanılmamış ise karşımıza alttaraftaki sayfa gelecektir.


Resmi Büyütmek İçin Üzerine Tıklayınız


Hesabımız oluşturuldu. Benim aldığım Hostname sabit_ip_alma.no-ip.info
Artık benim sabitlenmiş ip adresim sabit_ip_alma.no-ip.info FTP adresimde
ftp://sabit_ip_alma.no-ip.info 'dur (İlerleyen günlerde FTP yapma ve FTP programlarını nasıl kullanıldığını anlatacağım)

Şimdi No-IP adresindeki Download bölümüne girerek Windows Dynamic Update Client programını bilgisayarınıza indiriyorsunuz ki IP 'nizi sabitleye bilesiniz. Yani daha işlemlerimiz bitmedi. :) Sabır.


Resmi Büyütmek İçin Üzerine Tıklayınız

Resmi Büyütmek İçin Üzerine Tıklayınız



Download bittikten sonra Windows Dynamic Update Client programının simgesi alttaki resimde ki gibi olcak.


Resmi Büyütmek İçin Üzerine Tıklayınız


İnen Setup'ı çalıştırıyorsunuz ve birlikte kurulumunu yapalım. Aslında çok basit ama yinede resimdekiler size yol göstersin.

Resmi Büyütmek İçin Üzerine Tıklayınız

Evet artık sizinde sabit bir ip adresiniz var benim ki sabit_ip_alma.no-ip.info

Çarşamba, Temmuz 06, 2005

Flash Animasyonlu Rapidshare - Megaupload Kullanımı

...




Bir çok kişi arkadaşlarına beğendiği bir dosyayı/dosyaları paylaşmak ister ve dosya paylaşımınıda mecburen mail yoluyla yapar ancak her dafasında bir sorunla karşılaşır ' bu dosya izin verilen değerlerin üzerinde olduğundan uploadınız gerçekleştirilemiyor' ve arkadaşlarına bu dosyayı göndermek için başka altarnatifler arar. İşte tam bu anda devreye Dünyada en çok kullanılan 2 sitesi devreye giriyor Rapidshare - Megaupload. Bu sitelerden Rapidshare uzun zamandır kullanılanılmaktaydı ve son zamanlarda Rapidshare iddalı rakip olarak çıkan Megaupload sitesi ilk çıktığı günden itiraberen birçok kişi tarafından beğeni kazanan bir site oldu ve hala olmaktadır.

Ancak bu sitelerin varlığından haberdar olan ama nasıl kullanıldığını, nasıl upload edildiğini bilemeyen bir çok internet kullanıcısı bulunmakta bende bu kullancılara Rapidshare - Megaupload sitelerini nasıl kullamalacaklarını anlatan Flash animasyonlu ve sesli olarak bir .swf dosyası hazırladım.

Flash Dosyasını İndirmek İçin

Salı, Temmuz 05, 2005

Kişisel Bilgisayarınızda Canlı Radyo Yayını Yapın

...
Kendi Bilgisayarınız ile tüm dünyaya İnternet üzerinden radyo yayını yapmaya nedersiniz. Kendi yayınınızı, Kendi reklamlarınızı Yapabileceksiniz. Sevdiğiniz Müzikleri Tüm dünya ile paylaşa bileceksiniz.

Resident CJ (Computerjokey) OLMAK İSTİYORSANIZ DOĞRU YERDESİNİZ.

Kişisel bilgisayarınızdan tüm dünyaya canlı radyo yayını yapabilmemiz için
kullanacağımız 'Windows Media Encoder' programını indirmek için




Resimleri Büyütmek için Üzerlerine Tıklayınız.

Resimleri Büyütmek için Üzerlerine Tıklayınız.

Resimleri Büyütmek için Üzerlerine Tıklayınız.

Resimleri Büyütmek için Üzerlerine Tıklayınız.

Resimleri Büyütmek için Üzerlerine Tıklayınız.

Resimleri Büyütmek için Üzerlerine Tıklayınız.

Resimleri Büyütmek için Üzerlerine Tıklayınız.

Resimleri Büyütmek için Üzerlerine Tıklayınız.

Resimleri Büyütmek için Üzerlerine Tıklayınız.

Resimleri Büyütmek için Üzerlerine Tıklayınız.

Resimleri Büyütmek için Üzerlerine Tıklayınız.

Resimleri Büyütmek için Üzerlerine Tıklayınız.

Resimleri Büyütmek için Üzerlerine Tıklayınız.

Resimleri Büyütmek için Üzerlerine Tıklayınız.

Resimleri Büyütmek için Üzerlerine Tıklayınız.

Resimleri Büyütmek için Üzerlerine Tıklayınız.

Resimleri Büyütmek için Üzerlerine Tıklayınız.

Resimleri Büyütmek için Üzerlerine Tıklayınız.

Resimleri Büyütmek için Üzerlerine Tıklayınız.

Resimleri Büyütmek için Üzerlerine Tıklayınız.


Resimleri Büyütmek için Üzerlerine Tıklayınız.

Bu Yazının PDF Halini Bilgisarınıza İndirmek İçin