Cuma, Eylül 23, 2005

Windows XP Update Sorunu

...


Heyy senin Windows'un Orjinal mi? Tabiki senin ve dünyada milyonlarca kişinin windows 'u orjinal değil ve windowsda bunu bildiği için orjinal XP işletim sistemi kullanmayanların işletim sistemlerini illegal serial numraları ile update etmemeleri için yeni bir çözüm yolu buldular kendi çaplarında "Windows Orijinal Ürün Avantajı Doğrulama Aracı (KB892130) Çözümü" bu çözüm çözüm olmayacağını bilmiyorlardı.

Evet siz daha düne kadar windows 'unuzu rahat rahat ve sorunsuz bir şekilde update edebiliyordunuz ancak 26 Temmuz 2005 itibariyle ile windows update sitesine giren tüm XP kullanacılarının bilgisayarlarına "Windows Orijinal Ürün Avantajı Doğrulama Aracı (KB892130)" yükleme zorunluluğu getirdi ve illegal kullanıcılarının windows update sitesine girmelerini yasaklayacaklardı.

Tabi Hacker lar rahat dururlarmı hemen kollarını sıvadılar ve "LegitCheckControl.dll" yi icat etiller. Bu .dll dosyası aslında "Windows Orijinal Ürün Avantajı Doğrulama Aracı" ama "Windows Orijinal Ürün Avantajı Doğrulama Aracı" nın kırılmış hali. Söylenilenlere göre bu çözümü hintli bir programcının kırdığı.

Eğer sizde windows 'unuzu update edemiyorsanız ve çözüm arıyorsanız ilk önce LegitCheckControl.dll Dosyasını Bilgisayarınıza Burdan İndirin. Daha sonra işletim sisteminizin kurulu olduğu -çoğunlukla işletim sistemleri C sürücüsüne kurulur- C sürücüsüne girin. Windows dosyasın içinde bulunan system32 dosyasının içersine LegitCheckControl.dll 'yi yapıştırın. ( C:\WINDOWS\system32 ) Eğer LegitCheckControl.dll sizin bilgisayarınızda varsa size değiştereyim mi diye sorar sizde Evet 'i tıklayınız.

"Windows Orijinal Ürün Avantajı Doğrulama Aracı" ile ilgili geniş bilgiyi Microsoft 'un sitesinden alabilirsiniz.

Not: Siz siz olun Orjianal olmayan Korsan ürünleri kullanmayın ki hiç bir zaman başınız ağrımasın.